Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань на базі приватного підприємства «ПАКТ» (м. Кам'янець-Подільський) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму.

У ході заходу з працівниками підприємства обговорено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Роз'яснено вимоги безпечної експлуатації вантажопідіймальних механізмів, Правил будови і безпечної експлуатації навантажувачів, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правил безпеки систем газопостачання, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Проаналізовано стан виробничого травматизму та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Звернуто увагу присутніх на те, що працівники мають бути проінформовані та проінструктовані щодо дій, необхідних у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій, пов'язаних з безпосередньою загрозою для їх життя і здоров'я, та про вжиті або такі, що мають бути вжитими, запобіжні і захисні заходи.

Також порушено питання щодо дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових актів з питань охорони праці, не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

За матеріалами семінару прийнято рішення здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах підприємства. Забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконанням працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт підвищеної небезпеки. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад