Новини
Сьогодні під головуванням керівника Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації.
Участь у зібрання взяв начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак.
Серед питань порядку денного учасники колегії розглянули та обговорили стан охорони праці та промислової безпеки у краї за минулий, 2015, рік.
Виступаючи перед присутніми, керівник відомства наголосив на напрямах роботи Управління за звітний період.
«Пріоритетними напрямами роботи упродовж усього року для фахівців Управління Держпраці залишалося впровадження превентивних заходів щодо попередження виробничого травматизму, зокрема, організації семінарів, проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, надання методичної допомоги керівникам та спеціалістам підприємств, служб охорони праці. Особливо активно профілактичні заходи проведено у сфері сільського господарства, медичних закладах, харчової промисловості», — наголосив перед присутніми членами колегії Іван Луцак.
Керівник Управління наголосив на тому, що найбільш травмонебезпечними галузями економіки у краї залишаються: лісове господарство, енергетична та соціально-культурна сфери. Він також вказав на те, що основними причинами настання нещасних випадків на виробництві стають причини організаційного характеру.
У своєму виступі Іван Луцак вказав на те, що впродовж минулого року зростання смертельного травматизму спостерігалося у чотирьох районах області, зокрема, Глибоцькому, Сокирянському, Хотинському та Путильському районах.
«Викликає занепокоєння важкість травматизму у Кіцманському, Путильському районах та на підприємствах Чернівців, де рівень травматизму перевищує середній показник в області майже удвічі. Не краща ситуація і у Вижницькому районі», — акцентував Іван Луцак.
На колегії також було зазначено, що Управлінням впродовж року було проведено 20 спеціальних розслідувань нещасних випадків зі смертельним наслідком.
«Ця робота є одним із потужних заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Адже за результатами проведених розслідувань детально з'ясовано обставини та причини настання трагедій, визначено осіб, котрі допустили грубі порушення вимог законодавства з охорони праці, спільно з суб'єктами господарювання розроблено ґрунтовні заходи щодо недопущення аналогічних випадків у майбутньому», — підкреслив у своєму виступі керівник Управління Держпраці у Чернівецькій області.




До списку новинВпередНазад