Новини
Засідання розширеної колегії Управління Держпраці у Чернівецькій області, в якому взяли участь посадові особи Черешського психоневрологічного диспансеру, зокрема, заступник директора будинку-інтернату Юрій Савчук та інженер з охорони праці Іван Татулич, відбулася під головуванням начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Івана Луцака.
Засідання відбувалося за участю членів колегії Управління Держпраці.
Низка питань порядку денного передбачала обговорення стану виробничого травматизму у Черешському будинку-інтернаті та виконання заходів, спрямованих на поліпшення ситуації.
Адже, за словами завідувача сектору з розслідування нещасних випадків Управління Держпраці у Чернівецькій області Дмитра Стояна, лише за останні місяці у цьому соціально-медичному закладі мали місце два нещасні випадки, один із яких — зі смертельним наслідком.
Другий нещасний випадок, в якому постраждала медична сестра закладу, мав місце через кілька тижнів після попереднього
Комісіями спеціального розслідування даних нещасних випадків встановлено: травмування працівників мали місце через неналежну організацію робочого процесу керівниками установи.
Тому під час обговорення превентивних заходів, спрямованих на покращення ситуації, присутнім представникам керівництва будинку -інтернату було вказано на беззаперечне виконання ключових завдань у частині організації роботи з охорони праці.
«Я наголошую на необхідності неухильного дотримання вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці» щодо забезпечення безпечних умов праці на підприємстві, на кожному робочому місці», — наголосив у своєму виступі начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак.




До списку новинВпередНазад