Новини
28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. В цей день в області було проведено ряд урочистих заходів.

З нагоди Дня охорони праці відбулося розширене засідання, у якому взяли участь керівники та працівники служб охорони праці підприємств, представники управлінь обласних та районних держадміністрацій, органів місцевої влади, Черкаського експертно-технічного центру, Федерації профспілок області, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Спілки промисловців та підприємців, учні навчальних закладів області, які посіли призові місця в конкурсі малюнку «Охорона праці очима дітей», працівники системи Держгірпромнагляду, засобів масової інформації. Цього року урочистості проходили під гаслом «Сприяння охороні праці у «зеленій» економіці».
Перед засіданням його учасники вшанували пам'ять загиблих на виробництві біля пам'ятного знака.


Під час урочистого засідання було вручено Почесні грамоти та відзнаки кращим підприємствам області, що досягли значних успіхів в удосконаленні роботи з питань охорони праці та промислової безпеки, сприянні створенню безпечних умов праці на своїх підприємствах за підсумками огляду-конкурсу 2011 році. Начальник територіального управління Віктор Онишко зазначив, що для подальшого покращення ситуації у нашій області з питань охорони праці, умов праці, зменшення виробничого травматизму та професійних захворювань, попередження загибелі працівників в усіх галузях економіки нашого регіону необхідно пропагувати ідею безпечних і здорових умов праці, вести цілеспрямовану роботу по закріпленню та розвитку відповідального ставлення працюючих за додержанням нормативних актів з охорони праці, в комплексі вирішувати питання подолання проблем у даній сфері діяльності.
Віктор Онишко під час виступу звернувся до роботодавців, посадових осіб і працівників усіх галузей економічної діяльності із закликом опікуватися людьми, приділяти якомога більше уваги питанням охорони праці та усуненню недоліків у цій сфері, активніше спілкуватися з підлеглими стосовно виконання вимог безпеки, посилити особистий контроль за охороною праці на кожному етапі виробничого процесу. Потрібно пам'ятати про тих, хто отримав каліцтва і на теперішній час є недієздатними, не залишати таких людей без уваги та матеріальної допомоги.



До списку новинВпередНазад