Новини
З метою профілактики виробничого травматизму під час зернозбиральних робіт інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області перевірено 59 підприємств агропромислового комплексу щодо стану дотримання вимог безпеки та охорони праці.

В ході перевірки виявлено понад 400 порушень з охорони праці. Зокрема на підприємствах допускається експлуатація сільськогосподарської техніки, що не пройшла державний технічний огляд. Також не відповідає вимогам безпеки технічний стан обладнання зернових токів та зерноочисних агрегатів, норійні вежі не обладнано вибухорозрядником та реле контролю швидкості. Не призначено працівника, який здійснює відомчий нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів і машин, знімних вантажозахоплюючих пристроїв. Також не призначено відповідальну особу за технічний стан і безперебійну роботу аспіраційних систем. Без вжиття протипожежних заходів проводиться польовий ремонт комбайнів із застосуванням зварювання, не обладнано майданчики для знезараження апаратури і тари після використання засобів захисту рослин, на зварювальних трансформаторах застосовуються саморобні електродотримачі, працівники не забезпечені випробуваними і перевіреними поясами та мотузками для роботи в колодязях тощо

За підсумками перевірок тимчасово зупинено експлуатацію обладнання та виконання робіт підвищеної небезпеки у 90 випадках. До адміністративної відповідальності притягнуто 32 особи, з яких 16 є керівниками підприємств.

















До списку новинВпередНазад