Новини
За підтримки Держгірпромнагляду та з метою підвищення журналістської майстерності керівників прес-служб відбувся семінар-практикум на базі Криворізького гірничопромислового територіального управління.

Ініціатором заходу став Всеукраїнський науково-технічний журнал «Технополіс», який відзначив вихід свого двохсотого номера.

У рамках семінару фахівці прес-служб Держгірпромнагляду відвідали підприємства-гіганти гірничодобувної та металургійної промисловості Кривбасу. Зокрема, на ПАТ «Інгулецький гірничозбагачувальний комбінат» компанії «Метінвест» ознайомилися з процесом видобутку залізної руди у кар'єрі, роботою цеху технологічного водопостачання та шламового господарства, дробильної фабрики.

Також прес-секретарі побували на одному з найбільших металургійних підприємств України та світу — ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», де ознайомилися з функціонуванням системи управління охороною праці. Вони відвідали доменну піч № 8, конверторний цех сталеплавильного департаменту, в якому побачили роботу машини безперервного лиття заготовок та дрібносортового стану сортопрокатного цеху. Окрім того, взяли участь у практичних заняттях єдиного в Україні тренінгового центру, аналог якого є лише у Польщі.

Учасники семінару висловили вдячність за можливість практичного ознайомлення з виробничими процесами та інформаційну насиченість заходу його організаторам, зокрема, керівництву Криворізького гірничопромислового територіального управління, експертно-технічного центру, керівникам відвіданих підприємств.

Довідка. ПАТ «ІнГЗК» — це складний промисловий комплекс, до складу якого входить 36 цехів, з них 6 основних (кар'єр, дробильна і дві збагачувальні фабрики, цехи автомобільного і залізничного транспорту) і 30 допоміжних: автотранспортний цех, що забезпечує роботу господарських і спеціальних машин; цех технічного водопостачання і шламового господарства; цех підготовки виробництва; енергетичний цех, мереж і підстанцій; технологічної диспетчеризації; ремонтно-будівельний; цех поточних і капітальних ремонтів; центральна комплексна лабораторія й інші.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки зі звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Діяльність ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» охоплює виробничий ланцюг від видобутку залізної руди до виготовлення готової металопродукції. В 2012 р. підприємство виробило 4,9 млн. тонн чавуну, 5,7 млн. тонн сталі та 4,9 млн. тонн прокату.






До списку новинВпередНазад