Новини
Під час перевірок фахівцями територіального управління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області особлива увага звертається на технічний стан сільськогосподарської техніки, а також на дотримання вимог безпеки під час виконання завдань безпосередньо в польових умовах.

Результати минулорічних перевірок вказали на те, що у багатьох агроформуваннях до польових робіт допускаються трактори без захисних огороджень карданних валів, приводів і трансмісій. У більшості перевірених підприємствах не розроблені технологічні карти по розміщенню машин, машинно-тракторних агрегатів і транспортних засобів на полях. Виявлено ряд тракторів, які експлуатуються без проходження щорічного технічного огляду, із запуском двигуна поза межами кабіни, з несправною системою блокування запуску двигуна при ввімкненій передачі. Виявлені факти експлуатації несправних агрегатів. Ряд порушень допущено під час виконання робіт із застосуванням мінеральних добрив та пестицидів. Зокрема, місця приготування розчинів пестицидів і заправлення ними машин не забезпечені належним чином аптечками першої долікарської допомоги, питною водою та умивальниками.

Характерними недоліками, що стосуються майже всіх підприємств, залишається те, що не всі працюючі зайняті на роботах з підвищеною небезпекою проходять навчання і перевірку знань з охорони праці. Не забезпечено своєчасне проведення інструктажів з питань охорони праці. Відсутні медичні огляди водіїв і трактористів-машиністів. Не контролюються правила внутрішнього розпорядку та маршрутів руху. Працівники не забезпечуються в повному обсязі спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. На перевірених підприємствах не проведена ідентифікація об'єктів підвищеної небезпеки.

З метою запобігання нещасним випадкам під час проведення весняно-польових робіт територіальне управління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області наполегливо рекомендує керівникам сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств області взяти під особистий контроль питання організації безпеки праці під час проведення посівної кампанії та виконання ряду першочергових заходів направлених на недопущення травмування працівників підприємств. Усунення виявлених порушень і відповідальне ставлення до безпеки праці — запорука успішного проведення посівної компанії!

Перевірки сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств будуть тривати до кінця квітня.



До списку новинВпередНазад