Новини

19-21 серпня 2014 року на базі ДП «Головний навчально-методичний центр Держгірпромнагляду України» відбувся семінар на тему «Удосконалення навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та під час професійної підготовки працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки».

Потреба проведення такого семінару викликана необхідністю надання методичної допомоги з проведення навчання, перевірки знань, професійної підготовки працівників, а також необхідністю запровадження сучасних форм та методів навчання з охорони праці.

У роботі семінару взяли участь представники близько 20 підприємств та навчальних закладів, що здійснюють навчання з охорони праці, а також експертно-технічних центрів Держгірпромнагляду України.

Перед учасниками семінару виступили провідні фахівці Держгірпромнагляду, Мінсоцполітики, Міністерства освіти і науки України та провідні науковці і співробітники професійно-технічної освіти.

У виступах зверталась увага на питання, пов'язані із проблемами та недоліками у сфері навчання з охорони праці. Зокрема, не розуміння керівниками підприємств важливості такого навчання та формальне ставлення до нього, професійної майстерності викладачів навчальних закладів та якості навчального процесу, необхідність його подальшого вдосконалення, опанування сучасними формами роботи, що ґрунтуються на інтерактивних методиках.

Обговорювали потребу оновлення методики визначення змісту навчання з питань охорони праці, розглядали нововведення у законодавчій і нормативно-правовій базі з питань охорони праці, сучасні вимоги до викладачів.

Фахівці ПАТ «Маріупольський металургійний завод імені Ілліча», ВАТ «Запоріжсталь», ПрАТ «ОТІС» (м. Київ), Вінницького, Житомирського та Подільського ЕТЦ Держгірпромнагляду України презентували свою методику викладання з організації навчання законодавчих основ у сфері охорони праці та організації спеціального навчання на підприємствах.

У ході семінару було проведено ряд тренінгових вправ та практичних занять.




До списку новинВпередНазад