Новини

У ТЦ «Порт-Сіті» експлуатують ліфти та ескалатори без дозволу Держгірпромнагляду

Територіальне управління Держгірпромнагляду направило лист до облдержадміністрації з проханням прийняти заходи впливу до власників ліфтів та ескалаторів, що встановлені у торгово-розважальному центрі «Порт-Сіті» у м. Луцьку, з метою приведення їх експлуатації у відповідність до вимог діючих нормативно-правових актів з охорони праці.

Згідно вимог «Правил будови та безпечної експлуатації ліфтів» та «Правил будови та безпечної експлуатації ескалаторів» вказані об'єкти, які належать ПП «Реммеблі», повинні бути зареєстровані до введення в експлуатацію в органі Держгірпромнагляду.

У червні поточного року ПП «Реммеблі» зареєструвало у теруправлінні 7 ліфтів. Після чого інспектором котлонагляду проведено обстеження на предмет видачі дозволу на введення їх в експлуатацію, за результатами якого видано припис. Однак, станом на 01.09.2014 року інформація про усунення порушень, виявлених під час перевірки, до теруправління не надходила і дозвіл на експлуатацію таких ліфтів не видавався.

Реєстрація ескалаторів взагалі не проведена, оскільки підприємство не надало необхідних документів, як це вимагає п. 7.3 «Правил будови та безпечної експлуатацію ескалаторів».

Таким чином, ліфти та ескалатори введені в експлуатацію підприємством самовільно, що є грубим порушенням вимог вищезгаданих «Правил…», та створює потенційну загрозу життю та здоров'ю відвідувачів торговельно-розважального закладу.

В умовах обмеження наглядової діяльності та заборони проведення перевірок, територіальне управління звертає увагу керівників суб'єктів господарювання на посилення відомчого контролю за виконанням вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, а також вжиття заходів, спрямованих на профілактику виробничого травматизму.




До списку новинВпередНазад