Новини

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області вже повідомляло: відповідно до статті 31 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» наразі перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців контролюючими органами здійснюються протягом серпня-грудня нинішнього року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або ж за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.

Формування переліку суб'єктів господарювання та виробничих об'єктів, які планується перевірити у серпні-грудні нинішнього року, здійснюється на підставі окремих запитів відповідно до додатково визначених вимог.

Для проведення позапланових перевірок (відповідно до визначених підстав) територіальне управління зобов'язане надавати запит до Держгірпромнагляду України для отримання дозволу Кабінету Міністрів України.

Разом з тим територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області вказує на те, що запровадження мораторію на проведення перевірок не позбавляє трудівників краю гарантії здорових та безпечних умов праці, які їм надано Основним документом, а саме — Конституцією України.
Водночас звертаємося до всіх працівників підприємств, установ, організацій щодо необхідності неухильного дотримання законодавства з охорони праці.
Також нагадуємо усім роботодавцям Буковини, що саме на них покладено обов'язок щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці.
Тому на підприємствах має бути створено й належно функціонувати служба охорони праці.
Має бути розроблено та затверджено відповідні документи: положення інструкції та інші акти з охорони праці.
Роботодавці мають подбати про організацію та проведення інструктажів з питань охорони праці, а також забезпечити навчання та перевірку знань з охорони праці.
На підприємствах мають відбуватися медичні огляди працівників, їх має бути забезпечено усіма необхідними засобами індивідуального захисту.



До списку новинВпередНазад