Новини
Посадовими особами територіального управління Держгірпромнагляду в Одеській області було проведено перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці в Відокремленому структурному підрозділі «Локомотивне депо Котовськ», ДП «Одеська залізниця», яке знаходиться в м. Котовську Одеської обл.
Під час проведення перевірки фахівцями теруправління було виявлено певні порушення вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки.
На підприємстві немає дозволу Держгірпромнагляду на застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки а саме: резервуарний парк (резервуари в кількості 20 шт), колонка паливороздавальна ПРК; повітрезаборники та ін.
— не проведена обов'язкова екологічна експертиза;
— не проводиться первинна перевірка знань з охорони праці всіх працівників, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки, за участю представника спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці або його територіального управління;
— не проведена психофізіологічна експертиза працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, та тих, що потребують професійного добору;
— роботодавець не проводить навчання та перевірку знань працівників щодо правил користування ЗІЗ згідно з інструкціями з їх експлуатації та способів їх регулювання (підгонки) за розміром, надягання, перевірки їх працездатності;
— використовуються не перевірені на опір ізоляції понижуючі трансформатори;
— не перевіряється справність обмежників вантажопідйомності до стрілових самохідних кранів;
— не оформляється наряд-допуск до проведення газонебезпечних робіт.
Під час перевірки виявлено 128 порушень.
Перевіряючими було зроблено висновок, що керівництво Відокремленого структурного підрозділу «Локомотивне депо Котовськ» не приділяє відповідної уваги виконанню вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.
Керівництво та відповідальні особи підприємства по закінченні перевірки були попереджені щодо усунення зазначених порушень.
До адміністративної відповідальності було притягнуто 9 посадових осіб.
На керівника було направлене подання щодо відповідності займаній посаді начальника Відокремленого структурного підрозділу «Локомотивне депо Котовськ» ДП «Одеської залізниці».
Проведення подібних перевірок відноситься до профілактичних заходів, які допомагають вчасно запобігати травмуванню робітників на виробництві.



До списку новинВпередНазад