Новини

У Києві 20 травня відкрилася II Національна науково-практична конференція «Управління ризиками в системах менеджменту охорони праці та промислової безпеки», організована редакцією журналу «Охорона праці» за підтримки Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

Метою заходу є обговорення актуальних питань, що стосуються культури охорони праці та управління ризиками на виробництві, а також визначення пріоритетних завдань і шляхів впровадження нових підходів у системах управління охороною праці.

У конференції взяли участь понад 60 фахівців з охорони праці з 17 регіонів України. Відкрив пленарне засідання головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, який наголосив на актуальності та затребуваності теми впровадження ризик-менеджменту в системі управління охороною праці. Журнал став своєрідним провідником зазначених новацій в Україні. За ініціативи редакції були відзначені підприємства та особистості, які доклали зусиль для популяризації та впровадження сучасних методик з оцінки ризиків на виробництві.

Учасників конференції привітали директор Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці України Анатолій Дєньгін та заступник директора з наукової роботи Інституту медицини праці АМН України Володимир Чернюк.

У програмі першого дня конференції розглянуто такі теми: аналіз нормативно-правового забезпечення управління ризиками настання нещасних випадків на підприємствах України; основні напрями впровадження управління професійними ризиками в системах менеджменту охорони праці на підприємствах України; профілактика туберкульозу як інструмент управління санітарно-гігієнічними ризиками на робочому місці; виробничі ризики крізь призму медико-демографічних детермінант здоров'я працюючого населення та інші.

Не менш важливі теми для обговорення заплановані і на другий день роботи конференції, після завершення якої учасники підіб'ють її підсумки.




До списку новинВпередНазад