Новини
Правило 1. Роботодавець повинен нарахувати зарплату в сумі не менш ніж 3200 грн ― якщо виконана місячна (годинна) норма праці. Дотримання цієї норми є обов'язковим незалежно від того, яка система оплати праці використовується (ч. 4 ст. 3 Закону про оплату праці).

Правило 2. У разі коли зарплата нарахована в меншому розмірі, ніж 3200 грн (без урахування виплат, передбачених ч. 2 ст. 31 Закону про оплату праці), потрібно здійснити доплату до розміру мінзарплати.

Правило 3. У місяцях, у яких періодичної виплати не було (наприклад, це може бути квартальна премія), і зарплату нараховано в сумі меншій, ніж 3200 грн, теж здійснюють доплату до мінзарплати.

Правило 4. Якщо норму праці не виконано, то гарантований мінімум розміру зарплати визначають пропорційно. Ідеться про випадки, коли працівник трудиться на умовах неповного робочого часу або він не виконав місячної (годинної) норми праці через те, що хворів або був у відпустці, або ж працівника прийнято на роботу (чи звільнено) посеред місяця.

Правило 5. Для внутрішніх сумісників гарантований мінімальний розмір зарплати забезпечують окремо за основним місцем роботи й за сумісництвом (пропорційно відпрацьованому часу).


Джерело: www.interbuh.com.ua



До списку новинВпередНазад