Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області надано практичні рекомендації щодо безпечного виконання робіт працівниками дорожньо-експлуатаційних дільниць.

З метою профілактики перегрівання організму (гіпертермії) необхідно організувати раціональний режим праці. Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37 ºС за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час. Зменшити тривалість робочих змін, збільшити обідню перерву з 13-00 до 16-00 години.



В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років.

Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин.

Управління Держпраці звертає увагу керівників структурних підрозділів на забезпечені працівників питною водою. Зокрема, рекомендована температура питної води, напоїв, чаю + 10-15 ºС. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, за рахунок вживання підсоленої води, мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.



Здійснювати контроль за проходженням водіями передрейсового медичного огляду, обов'язкового проведення передрейсового технічного огляду транспортних засобів. Розробити програми стажування для працівників (водіїв транспортних засобів) згідно їх функціональних обов'язків. Провести позапланові інструктажі щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення. Доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях.



До списку новинВпередНазад