Новини

Вибух стався у Кролевецькому районі на випробувальній станції державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів. У результаті трагедії троє осіб загинуло, двоє були травмовані. Управлінням Держпраці у Сумській області створено спеціальну комісію, яка з'ясує обставини нещасного випадку, та виявить осіб, дії або бездіяльність яких призвели до трагедії.

Згідно повідомлення про нещасний випадок, яке надійшло до Управління Держпраці у Сумській області, вибух стався під час проведення розвантажувальних робіт на майданчику випалювання боєприпасів випробувальної станції ДержНДІХП Державного концерну «Укроборонпром» 28 липня 2016 року близько 17-ї години.

У результаті вибуху загинуло троє осіб, двоє з яких працювали транспортниками, травмовано було двох співробітників інституту: вибуховика та випробувача.

За словами свідків однин із загиблих — представник НАТО, який був громадянином України і, на випробувальній станції перебував у рамках спільної програми з НАТО, яка передбачає допомогу Україні в утилізації боєприпасів.

Слід зазначити, що підприємство має дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а стаж роботи за професією співробітників, які постраждали у результаті нещасного випадку, не менше двох років.




До списку новинВпередНазад