Новини
На виїзному засіданні колегії Управління Держпраці у Чернівецькій області, яке відбулося сьогодні на ДП «Чернівецьке лісове господарство», учасники обговорили стан виробничого травматизму на підприємстві, а також шляхи його запобігання.
Роботу колегії очолив начальник Управління Держпраці Іван Луцак.
Участь у колегії взяли: начальник відділу нагляду в АПК та СКС Микола Остапович, головний державний інспектор відділу Ігор Пантело, директор ДП «Чернівецьке лісове господарство» Олександр Тимофєєв, головний інженер Олександр Малишевський, провідний інженер з охорони праці Сергій Варварюк, головний лісничий Вадим Скакун, керівники Глибоцького та Садгірського лісгоспів, лісники та лісничі Садгірського, Чорнівського, Ревнянського, Кіцманського, Кучурівського, Кузьмінського, Терновського та Туренського лісництв.
Виїзна колегія Управління Держпраці відбулася за підсумками планової комплексної перевірки підприємства, тому робота розпочалася, власне, з обговорення її результатів.
Акцентувалося на тому, що частину порушень, виявлених на підприємстві, було усунено ще до завершення роботи комісії.
Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Микола Остапович та головний державний інспектор Ігор Пантело, котрі брали участь у роботі комісії, детально проаналізували кожне із виявлених порушень. На завершення наголосили на тому, що у визначений законодавством термін на підприємстві відбудеться позапланова перевірки, під час якої буде проінспектовано виконання виданих приписів.
Також під час роботи колегії було обговорено причини настання нещасного випадку, що мав місце на підприємстві у квітні нинішнього року, і в якому смертельно травмувався вальник лісу.
Серед основних причин загибелі працівника лісгоспу — невиконання інструкцій з охорони праці та недотримання трудової дисципліни.




До списку новинВпередНазад