Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС керівникам структурних підрозділів та інженерно-технічним працівникам ДП ПАТ «Подільський цемент» санаторію «Лісова Пісня» роз'яснено вимоги охорони праці.

У ході заходу обговорено стан охорони праці та зроблено аналіз травматизму в соціально-культурній сфері. Наголошено на проведенні інструктажів з охорони праці та розробці інструкцій з охорони праці.

Звернуто увагу на вимогах охорони праці щодо проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників. Роз'яснено основні вимоги Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Окремо роз'яснено основні вимоги електробезпеки, Правила будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки.



За результатами семінару вирішено адміністрації закладу розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму. Посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в закладі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного обладнання, та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці.

Також необхідно посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. В повному обсязі забезпечити виконання опосвідчення стану безпеки електроустановок. Забезпечити дотримання вимог безпеки під час виконання робіт в електроустановках. Проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників закладу. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, ЗІЗ, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад