Новини
Відбулося перше засідання Національної тристоронньої консультативної ради проекту технічного співробітництва МОП «Зменшення стигми та дискримінації у зв'язку з ВІЛ задля захисту працюючих жінок та чоловіків від неприйнятних форм праці в Україні»
.
У засіданні взяли участь представники: Державної служби України з питань праці, Профспілки працівників охорони здоров'я, Профспілки робітників морського транспорту України, Профспілки залізничників та транспортних будівельників України, а також Вільної профспілки залізничників України, Федерації роботодавців транспорту України, Федерації роботодавців охорони здоров'я, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, інші партнери.
На заході був представлений проект МОП, який спрямований на розбудову спроможності тристоронніх партнерів МОП з питань зменшення стигми та дискримінації за ознакою ВІЛ-статусу. Такі завдання планується реалізувати шляхом підвищення рівня обізнаності, підготовки тренерів (з числа інспекторів) з гігієни праці, працівників охорони здоров'я, залізничного та морського транспорту та проведення адвокаційних заходів. А також розроблення та ухвалення гендерно-чутливих програм профілактики ВІЛ на робочих місцях. Заходами проекту в Україні планується охопити 10 тисяч працюючих жінок та чоловіків.

Наступне засідання Ради планується на кінець 2016 року.

За повідомленням сайту Держпрпаці




До списку новинВпередНазад