Новини
Спеціалісти Головного управління Держпраці в Одеській області взяли активну участь у проведенні обласних зональних нарад з питань збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур у 2016 році. Чергову було проведено у ДПДГ ім. Кутузова Арцизького району (с. Прямобалка).
На нараду були запрошені начальники та головні агрономи управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники і спеціалісти сільгосппідприємств, фермери районів області, представники обласних служб АПК, комерційних структур, науковці.
Всього у нараді взяли участь 75 осіб.
Начальник відділу нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління В. Медюк у своєму виступі підкреслив, що додержання вимог законодавства з охорони праці під час підготовки та збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами області — важлива складова успішної роботи.
В. Медюк зазначив, що, не дивлячись на те, що, за даними Держпраці, стан виробничого травматизму впродовж 2016 року порівняно з 2015 роком на підприємствах агропромислового комплексу значно покращився, фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області вважають, що стан охорони праці на підприємствах агропромислового комплексу потрібно контролювати, особливо перед початком і впродовж польових робіт.
Спеціаліст наглядового органу, згідно вимог «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві» (НПАОП 010-1.01-2012), дав рекомендації з питань безпеки під час збирання врожаю. За даними Держпраці, до 70 % нещасних випадків зі смертельними наслідками в АПК найчастіше трапляються під час експлуатації машин та механізмів: колісних тракторів, зерно- і кормозбиральних комбайнів, вантажних автомобілів та ін.
А банальна неуважність і порушення працівниками простих норм безпеки праці під час виконання механізованих процесів -причина приблизно 30 % нещасних випадків у сільському господарстві.
Фахівець Головного управління закликав учасників наради уважніше контролювати дотримання працівниками вимог законодавства з охорони праці, і підкреслив, що нехтування цими вимогами завжди веде до травм та аварій.
Під час роботи наради присутніх було ознайомлено з демонстраційним полігоном сортів озимої пшениці, озимого та ярого ячменів селекції Селекційно-генетичного інституту, з матеріальною базою для підготовки та зберігання насіння в ДПДГ ім. Кутузова та ін.
Представники Головного управління відповіли на численні питання.

Прес-служба Головного управління




До списку новинВпередНазад