Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для фізичної особи-підприємця Олійник Ю.А. (м. Полонне) проведено семінар з питань Додержання законодавства про працю та загальнообов'язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У ході заходу роз'яснено працівникам законодавство про працю щодо порядку укладення трудових договорів фізичною особою-підприємцем з працівниками. Зауважено, що трудові відносини між фізичною особою-підприємцем та найманим працівником відбуваються шляхом укладення трудового договору у письмовій формі, яка затверджена Наказом Міністерства соціальної політики України №260 від 08.06.2001 року. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Наголошено, що відповідно до ст. 38 Кодексу законів про працю України працівник має право розірвати трудовий договір, попередивши про це роботодавця письмово за два тижні. Двотижневий строк попередження роботодавця встановлюється для того, щоб надати йому можливість підшукати на робоче місце, що вивільняється, іншого працівника.

Під час засідання обговорено питання дотримання вимог законодавства про оплату праці, зауважено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці.



До списку новинВпередНазад