Новини
Під час семінару на базі ВАТ «Городоцьке підприємство «Агрохім» фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області наголошено на дотриманні вимог безпеки під час проведення польових робіт.

Зокрема, особливу увагу звернуто на організацію навчання працюючих безпечним методам роботи. Проведенні інструктажів з охорони праці з усіма працівниками, зайнятими у виробничих процесах. Забезпечені працюючих спецодягом, засобами індивідуального захисту, аптечкою, питною водою та засобами пожежогасіння.

Зазначалось про відведення місць для відпочинку, споживання їжі та паління. Про не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичний огляд. Не допущення до роботи осіб хворих, перевтомлених, тих, які знаходяться в нетверезому стані, або тих, що не пройшли інструктаж з охорони праці.

Окремо наголошено на проведенні низки заходів щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни. Не допущення до виконання технологічних процесів машини і обладнання, які мають технічні несправності.

Також, зазначено, що:

— заміняти, регулювати та очищати робочі органи машин дозволяється тільки при непрацюючому двигуні трактора, після того, як будуть опущені, або встановлені на підставки, робочі органи;

— не допускати експлуатацію машин без передбачених конструкцією огорож рухомих елементів;

— під час агрегатування трактора з причіпними машинами необхідно зашплінтувати з'єднувальний пристрій. Агрегати, до складу яких входять причіпні машини, з робочим місцем, обладнати двосторонньою сигналізацією;

— причепи до трактора і навіска сільськогосподарських машин повинні виконуватись особами, які обслуговують дану машину, із застосуванням інструменту підйомних пристосувань, які гарантують безпечне виконання операцій.



До списку новинВпередНазад