Новини
Питання: Звільнившись з основного місця роботи працівник не повідомив про це на підприємстві, де він працює по сумісництву. Через чотири місяці він приніс трудову книжку в якій було зазначено, що він звільнений, ще в грудні 2015 року. Які дії має зробити бухгалтер підприємства, де він працює по сумісництву? Якщо виходить, що з грудня 2015 року він не мав основного місця роботи і чи загрожує це штрафами?

Відповідь: Керівнику підприємства потрібно скласти акт про те, що працівник приніс трудову книжку на підприємство, де він працює по сумісництву, а також відібрати пояснення від працівника з цього приводу та чому він не повідом про звільнення з основного місця роботи керівника ще у грудні 2015 року. Далі працівник пише заяву про переведення його із сумісництва на основне місце роботи, а керівник видає відповідний наказ.

Бухгалтеру підприємства у цьому випадку штрафи не загрожують, оскільки працівник не виконав необхідних дій для завчасного повідомлення керівника підприємства, де він працює по сумісництву, про звільнення з основного місця роботи.



До списку новинВпередНазад