Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Зодчі А» (м. Шепетівка) проведено інформаційно-консультативний семінар.

У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму в Хмельницькій області. Обговорено питання навчання і перевірки знань працівників з питань охорони праці. Звернуто увагу на склад комісії з перевірки знань, розроблення програми навчання та питань для перевірки знань працівників. Періодичність проходження, на підприємстві інструктажів з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

Наголошено, щозмінному передрейсовому та післярейсовому медичним оглядам підлягають водії транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності. Щозмінний передрейсовий медичний огляд проводиться для водіїв транспортних засобів підприємств, установ та організацій до їх виїзду на зміну. У разі виявлення ознак хвороби протягом зміни водії підлягають післярейсовому медичному огляду. Результат проведеного щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів фіксується в Журналі щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв, після чого в шляховому листі ставиться штамп з висновком про придатність до керування транспортом.

Зауважено, що забороняється допускати до ремонту автомобіля на лінії сторонніх осіб (вантажників, пасажирів тощо). При вимушеному ремонті в дорожніх умовах необхідно: при вивішуванні частини автомобіля домкратом, його необхідно встановити на рівній поверхні, зупинити двигун, включити знижену передачу, загальмувати стоянковим гальмом, підставити під колеса, що не підіймаються, упорні колодки. Домкрат необхідно установити на рівну неслизьку поверхню. Забороняється торкатися до металевих предметів, деталей та інструменту руками без рукавиць. Буксирування несправних автомобілів допускається тільки на жорсткому буксирі. Відстань між автомобілями повинна бути не більше 4 м. Під час буксирування за кермом буксируваного автомобіля повинен бути водій.

За результатами зустрічі вирішено проводити постійний контроль зі сторони адміністрації підприємства за дотриманням працівниками, котрі експлуатують об'єкти підвищеної небезпеки і виконують роботи з підвищеною небезпекою та інженерно-технічними працівниками, які здійснюють нагляд за безпечною експлуатацією об'єктів підвищеної небезпеки і виконанням робіт з підвищеною небезпекою вимог регламентів на виконання робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють на підприємстві.



До списку новинВпередНазад