Новини
Заходи щодо профілактики виробничого травматизму обговорено під час семінару в Славутському комбінаті комунальних підприємств, за участю фахівців Держпраці у Хмельницькій області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.



У ході заходу розглянуто вимоги безпеки під час виконання газополум'яних робіт та під час експлуатації зварювального обладнання, безпечної експлуатації металообробних верстатів та електроінструменту. Звернуто увагу на порядок проведення навчання та інструктажів з охорони праці працівникам. Наголошено на вдосконалені системи управління охороною праці на підприємстві. Проаналізовано характерні порушення нормативних актів з охорони праці на підприємствах галузі та стан травматизму на виробництві. Розглянуто заходи щодо попередження травмування працівників.

Наголошено на дотриманні роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці; якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесенням їх до категорії з шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.



До списку новинВпередНазад