Новини
Фахівцями відділу законодавства з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Хмельницькій області у 2015 році виявлено 238 порушень з питань трудового законодавства.

«Левова частка» порушень відносилася до оплати праці (149). Зокрема, під час перевірок виявлені порушення стосовно строків виплати та заборгованості по виплаті заробітної плати, а також її несвоєчасної виплати при звільненні, індексації, недотриманні мінімальних гарантій, першочерговості відносно інших платежів та оплати праці за роботу в надурочний час.

Значна частина порушень відноситься до строків виплати заробітної плати за період відпустки. Не затвердження графіків надання відпусток та не виплати компенсацій за невикористану відпустку при звільненні.

Порушуються вимоги законодавства щодо ведення трудових книжок, а саме недотримання інструкції про порядок ведення трудових книжок та не здійснення записів в трудову книжку при звільненні.

В окремих випадках — не оформленні трудові відносини з працівниками та не ознайомлено їх з умовами праці під час прийняття на роботу.



До списку новинВпередНазад