Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області для працівників Теофіпольської райспоживспілки (смт.Теофіполь) проведено інформаційно-консультативний семінар щодо основних вимог законодавства про працю

У ході зустрічі наголошено на необхідності дотримання вимог законодавства про оплату праці. Звернуто увагу на зміни, які зазнав порядок проведення індексації заробітної плати. Зазначено, що індексація заробітної плати працівників здійснюється на підставі Закону України від 03 липня 1991 року N 1282-XII «Про індексацію грошових доходів населення» (далі — Закон N 1282) та Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року N 1078. Відповідно до умов пункту 5 Порядку № 1078, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1013 сума індексації у місяці підвищення тарифних ставок (окладів) не нараховується, якщо розмір підвищення грошового доходу перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу. Якщо розмір підвищення грошового доходу не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу, сума індексації у цьому місяці визначається з урахуванням розміру підвищення доходу і розраховується як різниця між сумою індексації і розміром підвищення доходу. У разі зростання заробітної плати за рахунок інших її складових без підвищення тарифних ставок (окладів) сума індексації не зменшується на розмір підвищення заробітної плати.

На завершення семінару також обговорено питання трудової дисципліни, матеріальної відповідальності працівників, умов та порядку здійснення виплат по соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності.



До списку новинВпередНазад