Новини

Сьогодні українці відзначають День Соборності. 97 років тому, 22 січня 1919 року, в Києві на Софійській площі проголосили Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Цей день став переломним в історії України, адже саме з нього почалася історія Держави. За рік до того, 22 січня 1918 р., був підписаний Четвертий універсал Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголосили суверенною та незалежною. У листопаді 1918 року проголосили Західно-Українську Народну Республіку. Тож, 22 січня 1919 року завершився процесс об'єднання України й проголошена її Соборність.

Колектив ГУ Держпраці Херсонської області долучається до відзначення важливого для країни свята і вже прийняв участь у деяких заходах:

працівники Управління поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка та меморіалу «Слава Україні!», вшанували пам'ять Вячеслава Чорновола. Попереду — літepaтypнo-мyзична пpoгpaма «Ми всі українці — єдина сім'я» та вистава мyзично-дpaмaтичного тeaтpу ім. Миколи Kyлішa «Свіччине весілля».

Вітаємо всіх херсонців, українців зі святом, бажаємо миру на нашій землі, та цінувати жертовну працю людей, завдяки яким ми живемо у вільній Україні!




До списку новинВпередНазад