Новини

В рамках обміну досвіду, щодо організації системи управління охороною праці, на базі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбулося чергове засідання постійно діючої громадської Ради фахівців служб охорони праці підприємств металургійної галузі при Криворізькому гірничопромисловому територіальному управлінні.

Під головуванням першого заступника начальника теруправління Олександра Кононенко захід проведено з метою знайомства учасників Ради з передовим досвідом в сфері охорони праці, зокрема «Відеоспостереження — профілактика небезпечних дій працівників, об'єктивне розслідування зафіксованих небезпечних дій».

Фахівці департаменту з охорони праці ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» презентували новинки у сфері контролю за дотриманням правил промислової безпеки, як за своїми працівниками так і за представниками підрядних організацій. Особливий інтерес учасників Ради викликала доповнена фото- і відеоматеріалами доповідь про використання відеоспостереження на промислових майданчиках з метою виявлення порушників.

Разом з тим обговорювали питання щодо використання нарко- та алкотестерів, психофізіологічного відбору працівників та організації забезпечення та обслуговування працівників спецодягом. В формі конструктивної бесіди кожен отримав вичерпні відповіді на свої питання та вносив пропозиції беручи за основу досвід свого підприємства.

Практична частина зустрічі пройшла на коксохімічному виробництві. Відвідавши коксовий цех №1, члени Ради мали можливість побачити як виготовляють кокс та безпосередньо ознайомились з функціонуванням системи охорони праці.

Підводячи підсумки зустрічі Олександр Кононенко зазначив: «Все, що ми сьогодні побачили і почули, гідно поваги і неодмінно принесе користь для збереження життя і здоров'я працівників, якщо його адаптувати і застосувати на інших підприємствах. Адже саме для цього ми і збираємося, щоб в кінцевому результаті зробити працю більш безпечною».




До списку новинВпередНазад