Новини

На підставі скарги від працівниці швейної дільниці ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» щодо порушення законодавства про охорону праці, а саме: забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, посадовою особою теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено планову перевірку підприємства.


Під час перевірки виявлено 24 порушення законодавства про охорону праці. Головними з них є такі: відсутні дозволи і декларації на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; працівники, які виконують роботи підвищеної небезпеки, не проходять психофізіологічну експертизу; не проводиться опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів; не проводяться технічні огляди та паспортизація будівель; неналежно ведеться документація з охорони праці тощо. Також з'ясовано, що відомості, зазначені у скарзі працівниці про невідповідне надання засобів індивідуального захисту, відповідають дійсності: адміністрація товариства безпідставно вимагає від усіх працівників носити захисні пластмасові окуляри та важкі незручні черевики протягом усієї робочої зміни. Такі засоби індивідуального захисту значно ускладнюють умови праці працівників швейної та укладально-пакувальної дільниці і можуть призвести до погіршення стану здоров'я працівника. Дирекція підприємства пояснює такі вимоги, керуючись виключно політикою компанії «Грайф», яка базується на нормах іноземного законодавства.

За допущені порушення директору ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» вручено обов'язковий для виконання припис та двічі притягнуто його до адміністративної відповідальності.

Територіальним управлінням подано позов до адміністративного суду щодо застосування заходу реагування до ТОВ «Грайф Флексіблс України», а саме: заборонити експлуатацію газового господарства, навантажувачів, мереж живлення штепсельних розеток.




До списку новинВпередНазад