Новини

На Черкащині тривають перевірки підприємств лісового господарства згідно з Планом роботи та на виконання листа Держгірпромнагляду.

У перевірених підприємствах (Уманському, Звенигородському, Собківському, Кам'янському, Смілянському лісгоспах та кількох приватних підприємствах) виявлено порушення, що свідчить про загальний незадовільний стан безпеки виробництва. Найтиповішими з них є організаційні порушення, зокрема: низький рівень контролю за станом ведення робіт та охорони праці, виконанням технологічних робіт на спеціальних ділянках лісу, на лісосічних роботах з боку адміністрації та посадових осіб. Дуже часто не проводяться перед рейсові техогляди транспорту та медогляд водіїв, працівники не використовують засоби індивідуального захисту та попереджувальні знаки при розробці лісосік. У приватних господарствах масово допускається виконання робіт особами, що не пройшли щорічного навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Також багато порушень пов'язано безпосередньо з технологією лісозаготівлі.

У зв'язку з незадовільним станом справ на підприємствах лісового господарства та зважаючи на велику кількість робіт підвищеної небезпеки ці підприємства й надалі перебуватимуть під посиленим контролем фахівців територіального управління.








До списку новинВпередНазад