Новини


На цьому зауважили російські учасники відеоконференції, яку з нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці провели Держгірпромнагляд України спільно з Міжнародною організацією праці (МОП) в рамках проекту ЄС-МБП «Поліпшення стану безпеки праці та здоров'я на робочих місцях в контексті гідної праці».

З російської сторони у конференції взяли участь представники відповідних органів, міністерств та підприємств Санкт-Петербургу та Ленінградської області.

Найбільше учасників відеоконференції зацікавили кроки, які ужила Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України задля гармонізації національного законодавства у сфері охорони праці з законодавством ЄС та соціальна ініціатива Служби — Всеукраїнській конкурс «Охорона праці очима дітей».

Заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас розповів співрозмовникам що Україна, як член міжнародного співтовариства послідовно дотримується взятих на себе зобов'язань щодо забезпечення першочергового пріоритету людського життя, тому Президентом підписані Закони України про Ратифікацію трьох Конвенцій Міжнародної організації праці: про запобігання великим промисловим аваріям, про безпеку та гігієну праці на шахтах та про безпеку та гігієну праці та виробничому середовище.

Крім того учасники телемосту обговорили особливості проведення атестації робочих місць, управління ризиками, процедуру підготовки спеціалістів з питань охорони праці, надання компенсацій працівникам внаслідок нещасних випадків на виробництві в обох країнах тощо.

Національний координатор МОП в Україні Василь Костриця, який модерував відео-конференцію, висловив впевненість, що подібні конференції дуже корисні та обов'язково стануть постійним заходом.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду України
Посилання: http://www.dnop.kiev.ua









До списку новинВпередНазад