Новини
Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та охорону надр» набув чинності 15 червня 2012 р.

Законодавчим актом доповнено статтю 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення новою частиною третьою, якою встановлюється відповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці про нещасний випадок на виробництві.

Згідно із документом, «порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці про нещасний випадок на виробництві — тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, і на фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Також Законом передбачається внесення змін, які встановлюють, що мінімальний розмір адміністративного стягнення становить на працівника підприємства — 68 грн., на посадову особу — 425 грн. Максимальний розмір штрафу, який може буде накладено на працівника — 170 грн., на посадову особу — 1700 грн.

Законом викладено також частину другу статті 231 Кодексу України про адміністративні правопорушення у редакції, якою визначені повноваження посадових осіб органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення.

Документом у статтях 267, 271, 272, 275 Кримінального кодексу підвищено розмір покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду



До списку новинВпередНазад