Новини
В Черкасах відбулось засідання розширеної колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області. Спільно із соціальними партнерами були підведені підсумки роботи теруправління за І півріччя 2012 року та визначені завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері охорони праці та промислової безпеки. У роботі колегії взяв участь заступник голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас.

Одним із пріоритетних завдань для інспекторів Держгірпромнагляду залишається контроль та створення умов для роботи системи охорони праці на виробництві. На цьому наголосив у своїй доповіді начальник територіального управління Держгірпромнагляду Віктор Онишко.

З початку року на підприємствах Черкащини отримали травми 53 працівника. У порівнянні з аналогічним періодом 2011 року у регіоні трапилось 52 нещасний випадки. Рівень смертельного травматизму на виробництві області впродовж І півріччя цього року на робочих місцях склав 4 випадки проти 5.

Для попередження нещасних випадків силами інспекторів проведено 1253 перевірки, виявлено 7722 порушення, заборонено експлуатацію 1449 одиниць обладнання. До адміністративної відповідальності притягнуто 962 посадові особи.


Степан Дунас зазначив, що найголовніше у наглядовій роботі — це управління ризиками. Таким чином суттєвого значення має набути профілактична робота по зменшенню виробничого травматизму, до якої необхідно залучати представників органів влади та роботодавців. Проведення нарад, семінарів та інформаційно-роз'яснювальної роботи має покращити стан охорони праці на підприємствах країни. А підбиваючи підсумки колегії ще наголосив: «З метою підвищення ефективності відомчого контролю за станом охорони праці та промислової безпеки на підприємствах регіону необхідно в повній мірі використовувати надані державою важелі, тісніше співпрацювати з соціальними партнерами та державними адміністраціями».









До списку новинВпередНазад