Новини
Голова Державної Служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва протягом найближчого року очолюватиме Міждержавну раду з промислової безпеки — об'єднання керівників наглядових органів дев'яти країн СНД, які склали Угоду про співробітництво в галузі промислової безпеки на небезпечних виробничих об'єктах. Таке рішення було прийнято під час Х засідання МРПБ, яке відбулося в м. Ялта. Востаннє Україна приймала країн-учасниць МРПБ у 2004 році.

Сьогодні проблема виробничого травматизму залишається актуальною не тільки в Україні, але й в більшості країн пострадянського простору. Так, протягом попереднього року на промислових об'єктах країн-учасниць МРПБ сталося 218 аварій, в 96 з яких були смертельно травмовані люді. Як відзначила більшість учасників, серед головних причин виробничої аварійності: неприпустимий рівень зношеності основних виробничих фондів та низькі трудова і виробнича дисципліна.

Довідка.
Основною метою діяльності Міждержавної ради з промислової безпеки є забезпечення узгодженості дій і прийнятих заходів в галузі промислової безпеки її країн-учасниць. МРПБ формується з повноважних представників — керівників органів державного нагляду у сфері промислової безпеки (уповноважених органів) держав які входять до Ради
Інформаційний центр Держгірпромнагляду України



До списку новинВпередНазад