Новини

Цукрова галузь — одна з основних у харчовій промисловості Черкащини і представлена на економічній карті регіону кількома потужними цукровими заводами. Нажаль, більшість з них — старі підприємства. Тож, напередодні початку сезону цукроваріння, територіальним управлінням Держгірпромнагляду щорічно проводяться перевірки підприємств галузі щодо дотримання вимог безпеки та попередження виробничого травматизму.

В результаті обстежень було виявлено немало порушень вимог промислової безпеки та охорони праці. Чималий відсоток їх носять організаційний характер, тобто ніяк не пов'язаний із застарілим обладнанням. Серед них: на підприємствах не створено систему управління охороною праці відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці, після інструктажів не проводиться перевірка знань працівників та оформлення допуску до самостійної роботи. Також на підприємствах трапляється використання саморобних електродотримачів; для газозварювальних робіт використовується редуктор з несправним манометром; не проведено чергову повірку в органах Держстандарту манометрів, що встановлені на котельному обладнанні; у відповідні терміни не переглянуто ПЛАС тощо.

Отже, за результатами обстежень через виявлені порушення, які є потенційною загрозою безпеці працюючих до адміністративної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб.



До списку новинВпередНазад