Новини

За ініціативи Держгірпромнагляду України з метою ознайомлення із новими технологіями та підвищення рівня знань з безпечного застосування медичного кисню та запобігання нещасним випадкам під час використання в медичних установах кисневих балонів відбувся семінар на базі Київського експертно-технічного центру.

У семінарі взяли участь фахівці центрального апарату Держгірпромнагляду України, начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві, начальник державної інспекції нагляду в соціально-культурній сфері теруправління, представник Департаменту охорони здоров'я Київської міської адміністрації, головний інженер ТОВ «Кріогенсервіс», державні інспектори та технічні експерти територіальних органів.

Системні перевірки лікувально-профілактичних закладів, які проводить Держгірпромнагляд змусили керівників лікарень більш прискіпливо ставитися до питань безпеки при застосуванні медичного кисню. Після трагедії у Луганській міській лікарні, коли внаслідок вибуху балону з киснем загинуло 16 осіб. За словами начальника управління нагляду в АПК, соціально-культурній сфері, на транспорті та у зв'язку Держгірпромнагляду України Володимира Ткачова, сьогодні серед альтернатив існуючим технологіям є постачання кисню за допомогою газифікаторів малого об'єму (кріоциліндрів). Для більш якісного проведення нагляду за дотриманням правил з охорони праці під час експлуатації кріоциліндрів державні інспектори мають ознайомитися з принципом їх дії та володіти нормативно-правовою базою.

Учасники семінару відвідали Київську міську лікарню №12, де відбулося практичне навчання щодо безпечної експлуатації кріоциліндрів. По закінченню семінару учасникам було вручено сертифікати.

Довідка. Кріоциліндр — це кріогенна посудина, виготовлена з нержавіючої сталі, яка заповнюється рідким киснем. За допомогою вбудованого обладнання рідкий кисень переходить у газоподібний стан під робочим тиском у 14 атм (в балонах у 150-200 атм). За об'ємом газу один кріоциліндр еквівалентний у середньому 22-ом кисневим 40-літровим балонам.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду України





До списку новинВпередНазад