Новини

З метою запобігання випадкам травмування відвідувачів атракціонів та створення безпечних умов експлуатації атракціонної техніки відповідно до плану роботи Держгірпромнагляд разом з місцевими органами виконавчої влади ще з середини квітня розпочав планові перевірки технічного стану атракціонів підвищеної небезпеки та готовності суб'єктів господарювання до їх безпечної експлуатації у весняно-літній період 2013 року.

На початок перевірок у населених пунктах України 226 суб'єктів господарювання експлуатують 873 атракціони, віднесені до обладнання підвищеної небезпеки, з яких 159 пересувні. Одночасно загальна кількість атракціонів дещо зменшилась, порівняно з минулим роком (у 2012 році -1185, у 2013 — 873) за рахунок виведення з експлуатації на вимогу Держгірпромнагляду атракціонів, які не відповідають нормам безпеки. Наразі найбільша кількість атракціонів експлуатується в АР Крим — 191, Донецькій області — 92, Київській — 76.

Територіальними управліннями проведено роз'яснювальну роботу, спільні семінар-наради з місцевими держадміністраціями, органами самоврядування та власниками атракціонів щодо організації безпечної експлуатації атракціонів. Покращилась ситуація з інформуванням територіальних органів Держгірпромнагляду місцевими органами виконавчої влади (самоврядування) щодо розміщення атракціонів підвищеної небезпеки.

Обласні та районні державні адміністрації вживають заходів щодо виявлення та демонтажу атракціонної техніки, яка виведена з експлуатації та становить загрозу оточуючим. Майже немає випадків уведення в експлуатацію атракціонної техніки без відповідного технічного огляду (випробувань) та актів обстеження їх технічного стану відповідною комісією, як того вимагають Правила будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки, затверджені наказом МНС України від 01.03.06 № 110.

Водночас інформуємо, що на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 року стосовно сприяння належному оздоровленню та відпочинку дітей у 2013 році, вирішенню пріоритетних завдань, спрямованих на зміцнення здоров'я дітей, Держгірпромнагляд спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством освіти і науки, Міністерством молоді та спорту, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями розпочинає проведення позапланових перевірок дотримання суб'єктами господарювання соціально-культурної сфери вимог законодавства щодо безпечної експлуатації дитячих і спортивних майданчиків, зокрема тих, що розташовані на прибудинкових територіях, а також атракціонів та інших об'єктів відпочинку дітей.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду України





До списку новинВпередНазад