Новини

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України занепокоєна збільшенням рівня смертельного виробничого травматизму під час виконання газонебезпечних робіт у колодязях та замкнутому просторі на об'єктах водопровідно-каналізаційного господарства.
29.04.2012 під час виконання робіт у каналізаційному колодязі смертельно травмувалось троє робітників КП «Бориспільводоканал» (Київська область).
22.05.2013 у КП «Дергачівський комунальник» (Харківська область) внаслідок отруєння клоачними газами під час виконання газонебезпечних робіт у каналізаційному колодязі загинув оператор очисних споруд.
07.06.2013 під час виконання ремонтних робіт у водопровідній камері через перебування в середовищі з низьким вмістом кисню загинуло четверо робітників КП «Харківводоканал».
10.07.2013 під час виконання робіт у каналізаційному колодязі в с. Кошманівка, Полтавської області отруїлось два робітники КП «Житлово-комунальний комбінат».
11.07.2013 у підземному колекторі на території парку Марії Заньковецької в м. Києві стався нещасний випадок з трьома робітниками ТОВ «Українсько-китайський центр розвитку», один з них помер. Роботи з відкачування води виконувались без засобів індивідуального захисту.
У зв'язку з цим Держгірпромнаглядом прийнято рішення щодо опрацювання та внесення змін до типової інструкції з «Організації безпечного виконання газонебезпечних робіт». А саме: застосування у замкнутому просторі засобів контролю (газоаналізатори, сигналізатори та лампи ЛБВК); внести зміни до складу бригади (не менше як три працівники); вжити необхідних заходів щодо провітрювання споруд у замкнутих просторах та застосування примусової вентиляціі (штучне нагнітання повітря в зазначені споруди). Також запропоновано внести зміни щодо виконання робіт у замкнутих просторах за наявності води в даних спорудах та вжити заходів щодо застосування засобів захисту органів дихання (апарати стисненого повітря, саморятівники та шлангові протигази).


Інформаційний центр Держгірпромнагляду України





До списку новинВпередНазад