Новини
На базі ДП «Головний навчально-методичний центр» 23-25 липня 2013 року відбувся семінар на тему: «Особливості проведення технічних оглядів та експертних обстежень обладнання газової та нафтогазовидобувної промисловості. Підвищення якості експертних обстежень» для фахівців підприємств та експертно-технічних центрів з метою роз'яснення актуальних питань, які виникають під час експлуатації, технічного огляду, діагностування, експертного обладнання газової та нафтогазовидобувної промисловості, а також проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті.

Відкрив семінар заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас, який у своїй доповіді окреслив пріоритетні завдання Служби щодо безпечної експлуатації обладнання газової та нафтогазовидобувної промисловості, а також шляхи підвищення якості експертних обстежень цього обладнання. Особливу увагу було звернуто на основні причини аварій, що пов'язані з експлуатацією обладнання газової та нафтогазовидобувної промисловості, а також на підвищення якості експертних обстежень та експертних висновків.

У семінарі взяли участь представники Держгірпромнагляду України, ПАТ «Укргазвидобування», фахівці експертно-технічних центрів, а також представники підприємств газової та нафтогазовидобувної промисловості.

Учасники семінару докладно розглянули вимоги Порядку одержання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки (постанова КМУ від 26.10.2011 № 1107).

Під час семінару було висвітлено питання безпечної експлуатації балонів з технічними газами та особливості експлуатації та зберігання балонів високого тиску для стиснутих газів.

Обговорено проблемні питання, які виникають під час проведення технічного огляду та/або експертного обстеження обладнання нафтогазовидобувної промисловості, в т.ч. геологорозвідці, розглянуто особливості експлуатації бурового та нафтогазопромислового обладнання, а також основні аспекти комплексного обстеження магістральних газопроводів.

По завершенню учасники семінару підбили його підсумки.

Інформаційний центр Держгірпромнагляду України





До списку новинВпередНазад