Новини

На чергововому засіданні ради Черкаської ОДА з питань безпечної життєдіяльності населення розглянуто низку актуальних питань. Зокрема, йшлося про стан виконання Комплексних заходів профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу у побуті в Городищенському та Корсунь-Шевченківському районах, стан промислової безпеки та охорону праці в області за І півріччя 2013 року, про виконання постанови Кабінету міністрів України «Про ідентифікацію та декларування безпеки об'єктів Черкаської області» та інші.

На засіданні, що відбулося за головування начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області Віктора Онишка після розгляду першого із зазначених питань, зокрема вирішено посилити роботу щодо дотримання чинного законодавства в частині контролю за будівництвом та експлуатацією магазинів, торгових точок, кафе та інших об'єктів цієї категорії в охоронних зонах газопроводів на території населених пунктів та використання балонів зріджених вуглеводневих газів в закладах харчування і торгівлі, які розташовані в місцях масового скупчення людей, в т.ч. автокав'ярень. Ця тема актуальна наразі не лише для двох згаданих районів, тому заслуговує на особливу увагу.

Під час розгляду питання «Про стан промислової безпеки та охорони праці в області у І півріччі 2013 року» увагу зібрання, зокрема, було акцентовано на експлуатації атракціонної техніки. Відповідальним особам у райдержадміністраціях та міськвиконкомах було наполегливо рекомендовано розглянути питання безпечного та надійного користування атракціонами у подальшому. Для цього, насамперед, необхідно вжити заходів щодо виведення з експлуатації та демонтажу атракціонної техніки, яка не відповідає вимогам нормативно-правових актів з охорони праці і встановити порядок інформування територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області про надання дозволу на розміщення атракціонної техніки на закріплених територіях.

Не втрачає своєї актуальності і виробнича діяльність об'єктів підвищеної небезпеки на території області. З метою упередження виникнення надзвичайних ситуацій на вказаних об'єктах, районним державним адміністраціям та міськвиконкомам рекомендовано забезпечити контроль проведення ідентифікації та декларування об'єктів підвищеної небезпеки під час отримання дозвільних документів на будівництво.




До списку новинВпередНазад