Новини

Основною причиною виробничих травм на підприємствах Криму традиційно залишається порушення трудової дисципліни. Про це, на засіданні Ради територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і м. Севастополі, присвяченому підсумкам роботи у 2013 році, заявив начальник ТУ Олег Маєвський.

У минулому році в Криму сталося 17 нещасних випадків зі смертельними наслідками пов'язаних з виробництвом, 70% з яких сталися з організаційних причин, 18% — з технічних і 12% — з психофізіологічних.

В той же час, відзначається зниження випадків загального виробничого травматизму на 68 випадків порівняно з 2012 роком — 226 випадків.

З сімнадцяти смертельно травмованих працівників, вісім загинули в результаті ДТП і один — умисного вбивства. Відзначимо, що спеціальні розслідування таких випадків зазвичай затягуються, у зв'язку з очікуванням матеріалів з ​​правоохоронних органів та відділень судово-медичної експертизи.

Також слід зазначити, що в 2013 році знизилася кількість фактів приховування роботодавцями випадків травмування працюючих.

Проте, за поданням територіального управління в минулому році прокуратурою Криму розпочато розгляд 2 прихованих нещасних випадків виробничого травматизму.

ДОВІДКА. Територіальне управління Держгірпромнагляду в АР Крим і м. Севастополі здійснює нагляд за 88541 суб'єктом господарської діяльності, 370 114 виробничими об'єктами, в тому числі за 619 об'єктами підвищеної небезпеки.

31.01.2014



До списку новинВпередНазад