Новини

Під час проведення планової перевірки щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці на десяти підприємствах області було виявлено, що до виконання різного виду робіт допущено працівників, які не пройшли навчання з охорони праці.

Найбільше не навчених працівників виявлено у лікарняних закладах: Теплицькій, Чечельницькій, Тростянецькій, Тульчинській, Погребищанській та Липовекцій районних центральних лікарнях. Проігнорували навчанням працівників і у ПП «Колумб» м. Іллінці, ВПУ №42 м. Погребище, ТОВ «Водпроект» та ПАТ «Інфракон» м. Вінниця.

За виявлені порушення керівництво підприємств притягнуто до адміністративної відповідальності.

Торік на підприємствах області сталось 219 нещасних випадків, 16 з яких зі смертельним наслідком. Більшість смертельних випадків стались з організаційних причин: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, посадових обов'язків, порушення технологічного процесу, недоліків під час навчання безпечним умовам праці, порушення правил безпеки руху. Тобто через незнання чи невиконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці. А відтак, працівники мають постійно проходити навчання та інструктажі з охорони праці аби убезпечити себе.

Лише у 2013 році комісією теруправління було проведено 277 засідань по перевірці знань 7 251 працівника. В свою чергу комісіями районних державних адміністрацій області було проведено 54 засідання та проведено навчання та перевірку знань 1 468 працівників. Комісіями підприємств проведено 192 засідання і навчено 5 178 працівників.

Всього торік навчання та перевірку знань з охорони праці та ведення робіт підвищеної небезпеки пройшли 13 897 працюючих.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад