Новини
У зв'язку з напруженою суспільно-політичною ситуацією, що склалась в Білогірському районі внаслідок заборгованості ТОВ «Білогір'я молокопродукт», 5 вересня відбулось засідання круглого столу під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука задля врегулювання спорів між суб'єктами господарювання. Участь у засіданні взяв начальник Управління Держпраці Олексій Глушаков.



У заході взяли участь представники силових структур, відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, центральних органів виконавчої влади, представники зацікавлених підприємств.

ТОВ «Білогір'я молокопродукт» не виконало фінансові зобов'язання перед підприємствами не лише Білогірського, але й інших районів області, що призводить до соціальної напруги.

Представники Першого національного аграрного кооперативу та ТОВ «Подільський господар» повідомили про заборгованість від ТОВ «Білогір'я молокопродукт» у розмірі більше 12 млн. гривень.

В свою чергу представник ТОВ «Білогір'я молокопродукт» Андрій Дідик підтвердив існування договірних відносин та наявність заборгованості: «Ми не відмовляємось від зобов'язань, взятих на себе, і на сьогоднішній день пропонуємо підписати меморандум, для врегулювання відносини, пов'язаних з передачею готової продукції, постачанням та розрахунками по заборгованості».



Згідно запропонованого меморандуму, передбачено ряд заходів, зокрема: поступове погашення заборгованості по 50 тис.грн щотижнево до повного розрахунку, укладання нових угод, передача в рахунок виконання зобов'язань за договорами про переробку давальницької сировини готової продукції. В результаті обговорення пунктів меморандуму заслухано пропозиції сторін та вирішено, що сам меморандум буде підписаний після доопрацювання.

«Водночас, існує заборгованість перед іншими підприємствами області та населенням, — наголосив Олександр Олександрович, — до п'ятниці повинні бути опрацьовані пункти та підписаний меморандум з Першим національним аграрним кооперативом та ТОВ «Подільський господар». А до понеділка мають бути узгоджені та врегульовані питання з усіма боржниками шляхом підписання відповідних меморандумів».

«Я особисто проконтролюю стан виконання та результати сьогоднішнього засідання, адже захист населення — пріоритетне питання для мене. Я не дам обдурювати людей», — акцентував очільник області.

Довідково. У зв'язку з боргами та невиплатою коштів за продукцію підприємством ТОВ «Білогір'я молокопродукт», починаючи з 11 вересня відбувались мітинги та блокування роботи компанії.



До списку новинВпередНазад