Новини
Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області провели семінар-нараду з питань охорони праці в ТОВ «Хім-Ойл-Транзит-Юкрейн». Тема заходу — «Дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці суб'єктами господарювання під час експлуатації технологічних трубопроводів для транспортування хімічно-небезпечних речовин суб'єктів господарювання хімічного комплексу».
У семінарі-нараді також брали участь представники керівництва та підрозділів підприємства, працівники інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з експлуатацією технологічних трубопроводів для транспортування хімічно-небезпечних речовин.
Метою семінару-наради організатори визначили профілактику травматизму та підвищення обізнаності працівників відповідної галузі в питаннях охорони праці та промислової безпеки. Тому головний державний інспектор Головного управління Р. Павловський у своєму виступі наголосив на додержанні вимог галузевих правил з охорони праці на виробництві, а саме «Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів», затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24.10.2014 р № 755. Представник управління звернув увагу на питання, які турбували присутніх:
-вимоги охорони праці щодо організації робочих місць;
-вимоги до технологічних процесів (порівняно з попередніми Правилами для даної галузі);
-вимоги щодо контролю за параметрами технологічного середовища в трубопроводах і щоденного огляду трубопроводів та ін.
Під час семінару-наради також було розглянуто питання здійснення контролю за додержанням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту.
Багато уваги приділялося проблемам безпечної експлуатації під час технічного обслуговування, ремонту, модернізації та контролю за технічним станом трубопроводів низького тиску.
Учасники заходу зробили висновок, що тему семінару-наради висвітлено повністю. На всі питання присутні отримали аргументовані відповіді.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад