Новини
Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області взяли участь у спільному засіданні міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із зарплат, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати.



Зазначено, що у місті Хмельницькому проведено спільні перевірки (міськвиконком, податкова інспекція, управління Пенсійного фонду, управління Держпраці) у перукарнях та салонах краси. Зокрема, здійснено 4 виїзди. Обстежено 48 суб'єктів господарської діяльності, виявлено 52 неоформлених працівники. Як результат, укладено трудові відносини з 13 найманими працівниками, 31 громадянин зареєструвався як фізична особа-підприємець. Також обстежено суб'єктів господарювання, які здійснюють торгівлю молочними продуктами фермерського господарства у мікрорайонах Хмельницького, 35 закладів громадського харчування та 6 будівельних майданчиків. Загалом впродовж квітня-липня цього року обстежено 98 об'єктів.



Посадовими особами відділу з питань праці Управління Держпраці впродовж січня-червня проведено у місті Хмельницькому 119 перевірок. Порушення законодавства про працю встановлені у 42 роботодавців. Заборгованість із виплати заробітної плати, за результатами здійснених Управлінням заходів впливу під час проведення перевірок щодо усунення встановлених порушень, зменшилася на загальну суму 1 млн. 45 тис. грн. відносно 418 найманих працівників.



Станом на 1 липня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати в Хмельницькому була наявна на 5 підприємствах і становила 888,7 тис. грн. Заборгованість зменшилась порівняно з 01.06.2016 року — на 43,9 тис. грн. або 4,7%, порівняно з початком року — на 889,6 тис. грн. або на 50% (вдвічі), порівняно з відповідною датою минулого року — на 1689,8 тис. грн. або в 2,9 рази (на 01.07.15 р. заборгованість становила 2578,5 тис. грн.). У переліку боржників перебуває 5 підприємств, 2 з яких — економічно активні.



До списку новинВпередНазад