Новини
Про це, на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації під керівництвом Олександра Корнійчука, зазначив начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков.



Зокрема, за результатами здійснених Управлінням Держпраці заходів впливу під час проведення перевірок щодо усунення встановлених порушень на підприємствах області за січень — червень 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на загальну суму 2 млн. 270 тис. грн. на 15 підприємствах-боржниках, що становить 55 % від загальної суми заборгованості в області станом на 01 липня 2016 року.

За період січень — червень 2016 року Управлінням Держпраці у Хмельницькій області проведено 429 перевірок у 304 суб'єктах господарювання з питань додержання законодавства про оплату праці та легалізації трудових відносин, з них 56 перевірок — на підприємствах — боржниках із виплати заробітної плати. В ході вищевказаних перевірок у 144 підприємствах встановлені порушення трудового законодавства.



Крім того, на виконання приписів інспекторів праці Управління 12 підприємствами та установами області донараховано індексації заробітної плати на загальну суму 223,4 тис. гривень.

Управлінням Держпраці активізовано роботу щодо збільшення перевірок з питань належного оформлення трудових відносин та зменшення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області. Так, впродовж червня — липня 2016 року державними інспекторами праці вже проведено 206 перевірок з цих питань.

За 6 місяців 2016 року Управлінням проведено 56 перевірок — на підприємствах — боржниках із виплати заробітної плати та 115 перевірок з питань оформлення трудових відносин. Фактично кожна друга перевірка Управління проводиться з питань належної оплати праці та кожна четверта перевірка з питань «легалізації» трудових договорів або «тіньової» заробітної плати.



До списку новинВпередНазад