Новини
Аналіз смертельного травматизму свідчить, що внаслідок організаційних причин щороку на теренах Хмельниччини стається більше 80% нещасних випадків. До яких, у першу чергу, призводить — недостатня навченість працівників з питань охорони праці.

Загальним порушенням є те, що самі керівники підприємств та керівники структурних підрозділів не проходять навчання з питань охорони праці, що автоматично тягне за собою відсутність роботи з питань охорони праці, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, допуск до роботи працівників без навчання, відсутність розроблених інструкцій за професіями і видами робіт та інше.

Сьогодні на перше місце виходить якість навчання працівників, відповідальних за охорону праці. Мета навчання — отримання додаткових знань та навичок з питань охорони праці, обізнаність під час виконання робіт, а особливо робіт підвищеної небезпеки, а, отже, здатність запобігти та швидко реагувати на порушення, прийняття правильних рішень, спрямованих на запобігання нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві.

Отримані знання знадобляться відповідальним особам за стан охорони праці на підприємствах і будуть правильно використані в практичній діяльності.

В області є ряд навчальних закладів, які проводять навчання з питань охорони праці посадових осіб і фахівців. До прикладу: навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб та спеціалістів підприємств, осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт на об'єктах підвищеної небезпеки проводиться на базі Регіонального навчально-методичного центру ДП «Подільський ЕТЦ» (м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 74, 1 поверх, тел. (0382) 65-53-42) Детальніше



До списку новинВпередНазад