Новини
З ініціативи Головного управління Держпраці в Одеській області 27 квітня 2016 року на базі ТОВ «Інфокс» філії «Інфоксводоканал» було проведено семінар-нараду. Захід було організовано до святкування Всесвітнього Дня охорони праці, який проходить під гаслом «Стрес на робочому місці: колективний захист» та з метою запобігання нещасним випадкам під час виконання робіт підвищеної небезпеки на об'єктах житлово-комунального господарства напередодні літнього періоду.
В семінар-нараді взяли участь представники Головного управління Держпраці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Одесі, Одеської обласної організації профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, підприємств житлово-комунального господарства м. Одеси та області.
Під час семінару-наради були розглянуті питання:
— стану травматизму в Україні;
— основних вимог Закону України «Про охорону праці» щодо безпечного виконання газонебезпечних робіт у колодязях водопровідно-каналізаційного господарства;
— основних вимог щодо безпечного виконання земляних робіт;
— дотримання вимог безпеки при експлуатації електроустановок;
— використання засобів захисту при виконанні робіт у колодязях, камерах та при роботі з хлором.
Було звернуто увагу на основні напрямки діяльності Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та вирішення основних завдань Фонду з питань соціального забезпечення, громадський контроль за дотриманням чинного законодавства України з питань охорони праці та ін.
Під час семінару кращі працівники підприємств житлово-комунального господарства були нагороджені грамотами Головного управління Держпраці в Одеській області за сумлінне виконання вимог Закону України «Про охорону праці», сприяння створенню безпечних та нешкідливих умов праці та з нагоди святкування Всесвітнього дня охорони праці.
Учасники семінар-наради прийняли рішення:
— провести з персоналом підприємств наради, на яких розглянути питання стану травматизму в житлово-комунальному господарстві та дотримання вимог нормативно — правових актів з охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки;
— розробити заходи щодо недопущення аварій, виробничого травматизму та травматизму сторонніх осіб на територіях підприємств;
— посилити контроль з боку служб охорони праці, посадових осіб підприємств за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки.

Прес-служба Головного управління




До списку новинВпередНазад