Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області спільно з Управлінням соціального захисту населення Білогірської районної адміністрації для фізичної особи-підприємця Шевчук А.О. (смт. Білогір'я) проведено семінар з питання основних вимог законодавства про працю, щодо використання найманої праці фізичною особою-підприємцем.

В ході заходу роз'яснено працівникам зміни в законодавстві про працю, щодо порядку укладення трудових договорів фізичною особою-підприємцем з працівниками. Зауважено, що трудові відносини між фізичною особою-підприємцем та найманим працівником відбуваються шляхом укладення трудового договору у письмовій формі. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.



Порушено питання дотримання вимог законодавства про оплату праці, зауважено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці. Наголошено на недопустимості виплати заробітної плати для кваліфікованих працівників у розмірі мінімальної заробітної плати.

Також обговорено вимоги законодавства про оплату праці у святковий та неробочий день. Вказано, що відповідно до ч. 1 ст. 107 Кодексу Законів про Працю України робота у святковий та неробочий день оплачується в подвійному розмірі залежно від умов оплати праці.



До списку новинВпередНазад