Новини

Стан охорони праці та промислової безпеки об'єктів господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів розглядали на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Як поінформував начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду в області Роман Зябліков, з метою дотримання стану охорони праці та промислової безпеки суб'єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення, у 2013 році було проведено близько 60 перевірок. Під час перевірок виявлено, що керівники підприємств пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, на підприємствах створені служби охорони праці та призначені відповідальні особи, працівники забезпечені спеціальним одягом за засобами індивідуального захисту.
Підприємства, що проводять роботи підвищеної небезпеки, отримали дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Разом з тим, під час перевірок суб'єктів господарювання, які займаються пасажирськими перевезеннями було виявлено ряд порушень з питань охорони праці.
Зокрема, на ПП «Орбіта» (м. Знам'янка), ПП «Постика Г.М» (м. Знам'янка) та ТОВ «АТП — 13507» (м. Світловодськ) працівники не забезпечені спецодягом, керівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, не оновлені інструкції з охорони праці.
Роман Зябліков наголосив, що за результатами перевірок керівникам суб'єктів господарювання видані обов'язкові для виконання приписи на усунення порушень та притягнуто до адміністративної відповідальності.




До списку новинВпередНазад